W-kullens dagbok

Dag 67

Nu har både Wilda och Wiggo flyttat till sina nya hem. Wilda flyttade upp till Stockholm och Wiggo blev sambo med sin far i Växjö. Whoopi kommer att stanna hos oss. Resan till de nya hemmen gick bra och valparna verkar att ha funnit sig till rätta och äter bra. Det är lite tråkigt att inte få följa dem på så nära håll som man har gjort hitintills, men det är också spännande att se hur det går för dem i deras nya hem. 

Dag 63

Igår hade jag med alla tre valparna i bilen en sväng. Det var deras tredje biltur och den här gången sa de inte ett knyst.

Idag har jag koppeltränat Wiggo och han var riktigt duktig på att följa med. Till helgen kommer Wilda och Wiggo att flytta till sina nya hem. Whoopi kommer att stanna hos oss.

Dag 60

Vi var och besiktigade alla tre valparna i fredags och det var utan anmärkning, förutom Whoopi som hade lite flytning. Detta är dock ganska vanligt på tikvalpar och försvinner i regel vid första löpet. Dock skall man hålla lite koll på det eftersom det kan utvecklas till en urinvägsinfektion, men det är enligt veterinären inte särskilt vanligt. Alla tre skrek de lite vid chipmärkningen, men det tycker jag inte är så konstigt med tanke på hur grov nålen är som används. Men de hade snart glömt att det gjorde ont och sprang glatt runt på golvet hos veterinären. Whoopi vägde 1300 gram, Wilda vägde 1340 gram och Wiggo vägde 1200 gram.


Dag 48

Nu är det full fräs på de små liven. I morse fick de varsitt litet tuggben och de blev helt plötsligt alldeles tysta och lugna. De låg och tuggade tills dess att de somnade. Igår regnade det när de var dags att gå ut, men det struntade de fullständigt i och rusade lika glatt runt på gräsmattan. Vi släpper nu ut sambons 4 veckor gamla Welsh valpar på köksgolvet tillsammans med dessa tre och det går jättebra. De ger oss många glada skratt. Valparna är nu döpta till Whoopi, Wilda och Wiggo.

Dag 42

Valparna är idag 6 veckor gamla och har nu verkligen börjat upptäcka hur kul det är utanför hagen och ute på gräsmattan. Imorse satte de igång och lät som fiskmåsar för att de ville komma ut i köket. Efter det blev de så här trötta!


Dag 34

Nya foton på valparna. De blir alltmer aktiva och följer nu med de vuxna hundarna ut i trädgården. De är allihop riktigt duktiga på att äta. Ännu har de inte riktigt börjat gnälla för att få komma ut ur hagen utan de gnäller när de är trötta och vill gå in och lägga sig.

Dag 19

I förmiddags när jag kom in i valprummet så blev jag utskälld av en av tikarna. Senare på dagen åstadkom hanen också något som liknade ett skall. De börjar nu att röra sig alltmer och har fått en liten hage i anslutning till valplådan.


Dag 16

Alla tre valparna har nu öppnat ögonen och börjat ta sina första stapplande steg. Dessa foton har tagits idag.


Dag 9


Foton på valparna.

Dag 5

Allting flyter på bra. Valparna äter och sover och går upp i vikt som de ska. Mimmi är lite mer avslappnad nu. Hon kan ta sig tid att nosa runt lite i trädgården och "snacka" lite med övriga flocken. Hennes temp ligger kring 38.5°.


Dag 1

Varje gång jag tittar in i hundrummet så ligger alla tre valparna med svansarna i vädret och diar och Mimmi hon pysslar om dem. Hon har väldigt bråttom in till sina valpar när hon har varit ute. Allting verkar vara frid och fröjd och valparna är tysta och nöjda.


Dag 0

Mimmi började att visa på morgonen att det nog var dags att börja valpa. Vid lunchtid så hade hennes temperatur gått ner till 36,7° och hon bäddade lite grann och skakade lite. Vid kl 21 så började hon att krysta, 21.50 så gick den första blåsan sönder och 22.05 föddes den första valpen. Det var en tik. Klockan 22.43 föddes sedan tik nummer två, men eftersom denna var missbildad tvingades vi att ta bort den meddetsamma. Kl. 23.30 kom sedan tik nummer tre och 00.25 kom sedan en hane. Efter detta lade sig Mimmi mer eller mindre till ro. Eftersom valparna var stora så hade hon fått jobba för att få ut dem och hon var ganska så trött.

Webmaster: Linda Kornberg Krogh.      ©️ Sjöfjärilens Kennel 2022