Presentation av Bo Kornberg

Jag heter Bo Kornberg och har tillsammans med min dotter Linda Sjöfjärilens Kennel. Vi köpte vår första labrador 1980. Det var en gul tik som kallades för Frida. Hon följdes snart av ytterligare en gul tik som kallades för Molly. De här två tikarna användes dock aldrig i avel. 1994 köpte vi vår första svarta tik, Lisa (Havalidens Felicia the Sea Monster), en mycket envis dam. Hon har heller aldrig använts i avel. 1997 köpte vi vår tredje gula tik, Emma (Belinda), och hon fick sin första kull i augusti 2000. Ur den kullen behöll vi en hane vid namn Oskar (Sjöfjärilens Bartolomeus). 


De två viktigaste sakerna i min uppfödning är att hundarna är friska och att de har rätt temperament.
Självklart lever våra hundar inomhus med oss som en del av familjen!

Just nu har jag ingen uppfödning alls eftersom jobb och familj tar för mycket av min tid. Ska man hålla på med hunduppfödning så ska man också ha tid för det anser jag. Nedan följer en gammal presentation av mig.


Mitt intresse för papillon började 1995 då jag åkte till Storbritannien för att jobba på Blackpark Kenneln som hund au-pair. Jag stannade där i tretton månader och under den tiden föddes min första papillon, Blackpark Mark. Jag skulle inte ha någon hund med mig hem till Sverige men Mark "förälskade sig i mig" och det slutade med att jag köpte honom. Vi kom hem till Sverige i oktober 1996 och Mark kom bra överens med den labrador som mina föräldrar hade då. 1997 köpte jag Sagina's Gisella och den 1 april 1999 föddes min första kull, efter Mark undan Gisella. Två hanar och en tik. Jag döpte dem till Zachary, Zane and Zillah. De blev alla tre kvar i kenneln. Jag behöll Zane och Zillah och min mamma har Zachary.


Tillsammans med mina hundar har jag provat på agility och kommit så långt att vi provade på någon inofficiell tävling, men just nu tycker jag att det är roligare med lydnadsträning. Försöker också att lära dem något trick emellanåt så allihop kan vinka, någon kan rulla runt och någon kan dansa. Jag är också intresserad av utställning även om det inte blir så många per år.

Webmaster: Linda Kornberg Krogh.      ©️ Sjöfjärilens Kennel 2022